Útmutató

Az első oldalon a lecke témaköreinek összefoglalója található. A lapozgatáshoz a felül található navigátor, vagy a tartalom menüje használható. A lap tetejének jobb oldalán található navigátorral a kiválasztott anyagrész lapjait az előre kialakított sorrendben lehet egymás után megtekinteni. Ezt a módszert javasoljuk a témakör lépésről-lépésre történő könnyebb megértéséhez. A bal oldali tartalomjegyzékből pedig tetszés szerinti sorrendben választhatók ki a megtekinteni kívánt témakörök. Ehhez a kívánt címre kell csak rákattintani. A kiválasztott cím sora ekkor a tartalomjegyzékből történt kiválasztást jelzi is. Egy adott oldal a jobb felső sarokban található x gombra való kattintással zárható be, ekkor visszajutunk a tartalomjegyzékhez.

Sok témakör törzsanyagához kapcsolódnak egyéb, kiegészítő anyagok is, melyeket narancsszínű kiemelés jelez(nek). Ily módon lehet megtekinteni esetenként a szövegben feltett kérdésekre adandó helyes választ, esetleg kiegészítő szövegrészeket. Aki ilyen kiegészítő oldalakat látogatott meg, könnyen visszatérhet a fő oldalra a navigátor középső nyilára kattintva. Ha egy oldal különösen érdekesnek tűnik, a "print" gomb segítségével lehetséges a nyomtatása is. Ekkor új ablakban jelenik meg a kiválasztott tartalom, s lehetségessé válik a nyomtatási feltételek megválasztása is.

Egyéb kiegészítő információkat rejt még az ablak jobb oldali sávja, ahol piros színű eszközkészlet jelzi a működőképes eszközöket. A "Notes" jelű tálcán saját megjegyzéseink is rögzíthetők, illetve szükség szerint törölhetőek is. A nem törölt megjegyzés a kiválasztott oldallal együtt automatikusan elmentődik. A "Literature and Links" feliratú tálcán irodalmi hivatkozások jegyzéke, illetve a témakörhöz illő kiegészítő anyagok találhatók.

Az oldalak megtekintéséhez elegendő egy olyan számítógép-konfiguráció, amelyen a Windows XP kényelmesen futtatható.
Szükséges VGA felbontás: 1024 x 768, 24 bites színmélységgel
Hangkártya: ajánlott
Böngésző: Internet Explorer 5.0 vagy újabb, Firefox, Netscape
Popup blocker: ha a gépen van valamilyen felbukkanó ablakok (popup) elleni védelem,
azt az oldalak megtekintése előtt célszerű kikapcsolni.

Az animációk lejátszásához szükséges flash player innen letölthető.