Különféle helyszíneken, szerteágazó tudományágakat felölelve, a multikulturális folknarratíváktól kezdve a mesterséges intelligenciáig igen sokfajta kutatási téma időszerűségeivel ismertetik meg a tudásra szomjazókat, akik maguk is tevékenyen vehetnek részt a bemutatókon.
Az egész Európában méltán népszerű fesztivál célja a szórakoztatáson túl természetesen az, hogy minél több fiatalt győzzön meg arról, érdemes olyan pályát választaniuk, amelyen hangsúlyos szerepet kapnak a tudományos vagy műszaki ismeretek, és az új dolgok felfedezése.
A Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete, illetve a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának Szilárdtest Fizika Tanszéke és Kísérleti Fizikai Tanszéke is számos érdekes programmal készült. Az atommagkutatóban kimondottan erre az alkalomra alkották a kutatók éjszakája logót protonnyalábos mikromegmunkálással, majd maratás után optikai, illetve elektronmikroszkópos felvételeket készítettek e struktúráról. A mintát, melyről a képek készültek, élőben is meg lehet majd tekinteni pénteken A mikrovilág képei programban.

© 2005-2010 - Inform Média